Český Krumlov

Český Krumlov

 

Városnézés, evezés a Moldva folyón. Gasztronómiai ismerkedés  a város történelmi negyedével melyet  az UNESCO 1992. december 13-án a Világörökség részének nyilvánította. Megjegyzem nem ok nélkül. Az év minden szakában kedvenc helyünk, hiszen a jó éttermek és kis kocsmák,   várnak ránk minden évszakban. Igen még télen is, akkor különösen varázslatos e hely. A füstős malátás barna sör és a Pivovarský guláš knédlivel kihagyhatatlan az Eggenberg sörgyárban egy túra alkalmával.

previous arrow
next arrow
Slider
Aki evezni szeretne, az a Vyssí Brod – Boršov, közötti szakaszban gondolkodjon, ez nagyjából 70 km, 2-3 napra elosztva akár egy kellemes hosszú hétvégébe is belefér. A Moldva folyó WW I-es vadvízi zúgói és a gátak épített csúszdái kiváló vadvízi élményeket is nyújtanak, akár rafttal, akár kenuval tesszük meg a távot. De nyáron le lehet csorogni mindennel, ami a vízen úszik és elbírja az utasok szórakozását biztosító  söröket, ahogyan ezt a helyiek vígan is teszik.  A Moldván igazán megtapasztalhatjuk a cseh vendégszeretetet.