Třeboň

Kerékpártúra

Kerékpártúra a Třeboň-i régióban a halastavak, csatornák és fenyvesek földén. A környék a sík terepi bringások Mekkája, az elmúlt években folyamatosan épülnek ki a kerékpárutak, melyek minden korosztály igényét kielégítik. A régió szebbnél szebb várososai és kis falvainak barátságos lakói szívesen fogadják a kerékpártúrára érkező turistákat. Tekerés közben jólesik betérni egy-egy kiskocsmába, vendéglőbe szerencsére úton-útfélen találunk olyan helyeket, ahol tradicionális ételeket és különféle söröket lehet fogyasztani.

Három sörgyárat érintő kerékpártúra utunk Třeboňból indult Hlubokába, ahol megnéztük a Schwarzenbergek által Windsor mintájára épített  “mesebeli vadász kastélyt”. A kastélyt övező park is tekintélyes a korabeli képek alapján jelentős élet zajlott itt, ma inkább “kirakat”. A parkba be lehet menni kerékpárral is, nem tiltott és nem szól rád az Őrmester. A város mini pivovar-jában készítik a MELICHAR, KAŠPAR, BALTAZAR söröket, melyek tesztelése szinte elkerülhetetlen. Végig a Moldva partján vezető kerékpárúton lehet megközelíteni České Budějovice -t amely régóta ismert a jó söréről amit szerencsére már  a 13. század óta készítenek.  A “Masne Kramy“-ban a legcélszerűbb tüzetesebben megvizsgálni ennyi évszázad egy korsóba csapolt tapasztalatát. Ha a kissé hiányos kerékpáros jelzések miatt sikerül a városból kitalálni a közeli sípályára is feltekerve csodás látkép tárul elénk a városról és annak környékéről és megnézhetjük azt is hol laknak és tengődnek a helyi vagyonosok. Innen már csak be kell gurulni Třeboň-ba. A jutalom a Regent sörgyár teraszán várja a megfáradt kerékpártúra résztvevőit. Nem kell aggódni vannak, sporttársak  néhányan. Ínyenceknek Én a KVASNICE-t ajánlom, fincsiskedőknek pedig a Petra Voka-t, amit a Rosenberg család egyik  16. században élt politikus sarjáról neveztek el. Amúgy a sörteraszon szezonban nagyobb az élet mint a város méltán híres és gyönyörű főterén, vagy parkjában.  Érdemes kipróbálni 1x,2x sokszor.

Az erdei kerékpártúra célpontja Chlum u Třeboně, amely a Hejtman-tó partján fekszik. A település amolyan üdülőhely féle, de amikor ott jártunk nem sok turista koptatta az utat. Van egy kastély, ami nem látogatható, egy templom amit kívülről meg lehet nézi és egy kocsma természetesen csapolt Regent-el. Az erdei kerékpárutak mellesleg nagyon változatosak, beton, aszfalt, terep, kavics minden mi szem száj ingere.

Ha szereted Csehországot olvad el Český Krumlov-ról készült bejegyzésünket is, ha a kerékpártúrázás érdekel a Durmitori beszámolót ajánlom.  .

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider